Vijesti

Koncertom i svjetlosnom projekcijom završeno obilježavanje Dana Republike

Koncertom Etno grupe „Trag“ pred velikim brojem sugrađana u Muzičkom paviljonu Parka “Petar Kočić” i svjetlosnom projekcijom na zgradi Gradske uprave, završeno je obilježavanje Dana Republike Srpske u organizaciji Grada Banje Luke.

Organizacijom ovih događaja Grad je dao svoj doprinos kako bi povodom 30. rođendana Republike Srpske bio upriličen što bogatiji program. Osim toga, Banja Luka kao najveći grad Srpske aktivno je učestvovala u pripremi obilježavanja Dana Republike, te su u tom pogledu pravovremeno ispoštovani svi tehnički zahtjevi.

Povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, a u čast velikom heroju Milanu Tepiću, u istoimenoj ulici, otkrivena je Spomen-ploča s obzirom na to da je krajem septembra 2021. godine nastupila tridesetogodišnjica njegove smrti.

Takođe, simbolično na 30. rođendan Republike Srpske, Grad Banja Luka danas je raspisao Međunarodni opšti konkurs za izradu idejnog rješenja za Centralno gradsko spomen-obilježje poginulim i nestalim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, koje će Banja Luka dobiti nakon skoro tri decenije.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka