Ostalo

Humanitarno igranje predstave “ANDROID I BALKANOID”

Dis pozorište mladih i Studentska organizacija Fakulteta političkih nauka organizuju humanitarno igranje predstave “ANDROID I BALKANOID”. Predstavu možete pogledati u pozorišnoj sali Doma omladine 12.12. (nedjelja) i 13.12. (ponedjeljak) sa početkom od 20:00 časova.

Cijena ulaznice je 5KM.

Karte možete kupiti prije predstave od 18:00 časova.

Zbog ograničenog broja mjesta i poštovanja epidemioloških mjera potrebno je rezervisati karte uz naznačen termin i broj karata, što možete putem viber poruke na brojeve:
Anja: 066/927-168
Božana: 066/686-638
ili putem instagram stranice @dis_teatar.

Novac od ulaznica biće usmjeren u humanitarne svrhe.

Opis predstave:

Balkanoid, „homobalkanikus“, ogledni primjerak usamljenog balkanskog glasača srećno uljuljkanog u čari „Novog doba“ i Android, prekrasni mladi ženski „Android“, do koje je već pomenuti balkanoid došao srećnom okolnošću. Situacije koje izmiču zdravom razumu. Erupcije političkog zanosa, strasti, erotike i smijeha. Parodija o balkanskom poligonu života i očekivanja koja sigurno i dostojanstveno vodi prema katarzičnom i melodramatičnom završetku i pozivu na toleranciju, ljudskost i uzajamno razumijevanje žena i muškaraca. Podsjećanje prije gledanja ove predstave: stvarni muško-ženski odnos ne može biti zamijenjen ni kupljenom nekom virtualnom ljubavlju.

Trajanje: 65 minuta; 16+