Vijesti

Sjajna zabava za Novu godinu u Banjoj Luci: Koncerti Petra Graše i Nede Ukraden

Banja Luka će u Novu godinu ući uz sjajne regionalne zvijezde, jer će na Trgu Krajine 31. decembra publiku zabavljati Petar Grašo i Neda Ukraden, najavila je Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banje Luke za društvene djelatnosti.

Kako je kazala savjetnica Šukalo 1. januara 2022. godine trebalo je da nastupi Ana Bekuta, dodavši da je zbog privatne tragedije ova pjevačica odgodila sve nastupe u decembru, ali da će kroz nekoliko dana biti poznato da li će Bekuta ipak održati nastup u našem gradu.

-Proslava Nove godine izazovna je i zbog pandemije i u tom pogledu susreli smo se sa brojnim izazovima, zbog čega smo i nešto kasnije donijeli konačnu odluku po ovom pitanju – istakla je ona, dodavši da su se potrudili da naprave i dobar izbor izvođača, koji bi privukli turiste u naš grad.

Osim dobrih izvođača za doček Nove godine, u okviru manifestacije „Banjalučka zima 2021/2022″ priređen je bogat sadržaj, a i grad je poprimio predivan novogodišnji izgled, kako bi se stvorila jedna posebna praznična atmosfera.

Savjetnica Šukalo je kazala da je u okviru manifestacije „Banjalučka zima“, predviđen bogat program, te da se Grad opredijelio da uprkos izazovima organizuje i sprovede ovaj projekat, jer će to u velikoj mjeri pomoći našim privrednicima, ugostitetljima i hotelijerima.

-Ponosna sam i zahvalna svim našim privrednicima, uz čiju pomoć smo do sada prikupili oko 50.000 KM donacija za isplatu naših izvođača, a očekujemo i dodatne donacije, te se nadamo da će potreba izdvajanja za novogodišnje izvođače iz budžeta Grada biti što manja“, rekla je Šukalo.

Direktor Turističke organizacije grada Banje Luke Irena Radojević, istakla je raspolaže informacija da je već dobra popunjenost u većini banjalučkoh hotela, te da se očekuje dobra posjećenost turista tokom predstojećih novogodišnjih praznika.

-Novi koncept „Banjalučke zime“ je veoma dobar za grad i smatram da ćemo postići cilj koji smo postavili, a to je da se Banja Luka vrati na regionalnu i evropsku turističku mapu – zaključila je Radojevićeva.

Povodom novogodišnjih praznika zajedno sa izvođačima u Beogradu biće upriličena i konferencija za medije, o kojoj će javnost biti blagovremeno informisana.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka