Događaji

Prvi ,,Meet – up” događaj u organizaciji Preduzetničkog centra Grada Banja Luka

S obzirom na sjajne rezultate koje je Preduzetnički centar Grada Banja Luka ostvario u prvih mjesec dana, u planu su četiri posebna događaja sa različitim temama za preduzetničku zajednicu grada, te podsticanje umrežavanja, razvoj novih ideja i saradnje banjalučkih preduzetnika.

Prvi „Meet – up” koji će se održati u petak 3.12.2021. u Domu omladine (Đure Daničića 1.) Banja Luka sa početkom od 17:30 časova.
Teme o kojima ćemo govoriti su:
• Digitalizacija;
• E – gov;
• Pametni gradovi

Naslov:
Pametni gradovi kao mogućnost za razvoj usluga, biznisa i inovacija u raznim oblastima na ličnom i gradskom nivou

O temi:
Koncep pametnih gradova pruža mogućnosti za tehnološki i ekonomski napredak, kako samih gradova i lokalnih zajednica, tako i lični i profesionali razvoj ljudi u raznim strukama, prije svega informacionom tehnologijama, preduzetništvu i ekonomiji, ali takođe u ekologiji, saboraćaju, građevinskoj industriji i medicinskim uslugama. Cilj prezentacije je predstaviti ključne koncepte i objasniti glavne razlike i sličnosti između digitalizacije, e-uprave i pametnih gradova. Želja nam je da kroz izlaganje i promociju ražličitih perspektiva koje nude pametni gradovi pospiješimo održivi razvoj grada Banjaluke uz učešće što šireg sloja građana. Takođe, kroz otvorenu raspravu osvrnućemo se i na eventualne prepreke i opasnosti koje su moguće sa daljim ubrzanim implementacijom ovih tehnologija.

Kome je namijenjeno?
Profesionalcima iz različitih struka, preduzetnicima, gradskim zvaničnicima kao i zainteresovanim građanima.

Preuzeto sa: Preduzetnički centar Banja Luka