Stipendije

Prijavite se za BP NET ZERO stipendije

Pozivaju se svi zainteresovani diplomci da se prijave za stipendije koje nudi BP NET ZERO, za izučavanje oblasti iz zaštite životne sredine.

OBLAST: Više oblasti

OPIS: Svjetski budžet za ugljenik je ograničen i brzo se ističe; BP zna da je potreban brz prelaz na neto nulu. Svi žele energiju koja je pouzdana i pristupačna, ali to više nije dovoljno. Takođe mora biti čistije. Ovo neće zahtijevati ništa drugo nego da ponovo zamislite energiju za ljude i našu planetu. bp je postavio ambiciju da postane neto nula kompanija do 2050. godine ili ranije, i da pomogne svijetu da dođe do neto nule. To znači dramatično smanjenje ugljenika u operacijama i proizvodnji kompanije uz razvoj novih poslova, proizvoda i usluga sa niskim sadržajem ugljenika.

USLOVI: Kandidati od 18 do 30 godina.– Državljani svih zemalja imaju pravo da se prijave za ovu stipendiju.– Dokazana posvećenost ostvarenju pozitivnih promjena.– Demonstrirani kapacitet za liderstvo.– Razumjevanje ključnih lokalnih i/ili globalnih pitanja.– Demonstrirani uticaj u jednoj od sledećih oblasti:– Poboljšanje trenutnih tehnologija dekarbonizovane energije kao što su solarna energija i vjetar.– Poboljšanje pristupa dekarbonizovanoj energiji.– Inovacije za smanjenje emisija u domaćinstvima, gradovima i industrijama.– Zalaganje za progresivne klimatske politike.

NAČIN PRIJAVE: Prijave putem sajta.

ROK ZA PRIJAVU: 9. 12. 2021.

Detaljnije na: https://www.oneyoungworld.com/scholarships/net-zero/2022

Preuzeto sa: www.mladiinfo.me