Događaji

Online događaj “Trendovi u IT sektoru”

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje u cilju podrške novonastalim biznisima organizuje online događaj “Trendovi u IT sektoru” a koji će se održati u petak, 26.11.2021. godine s početkom u 13.00 sati na ZOOM LINKU.

Online događaj će obuhvatiti dvije tematske cjeline, a to su: seminar “Trendovi u IT sektoru” i radionica “Od ideje do uspješnog biznisa i velike grupacije.”

Lokalno partnerstvo Banja Luka u periodu 2020-2021 realizuje projekat „Podrška za pokretanje STARTUP-a iz oblasti IT-a“ 2020-2021. godina, a njegov glavnikoji ima za cilj cilj je bio da se doprinese povećanju zapošljivosti među mladima jačanjem preduzetničkih kompetencija i stvaranjem uslova za njihovo samozapošljavanje. 100 mladih ljudi je imalo priliku da prođe obuku iz preduzetništva, a 20 najboljih poslovnih ideja nagrađeno je grant sredstvima u iznosu od oko 10.000KM zavisno od njihovih zahtjeva u poslovnom planu. Učesnici projekta su imali jedinstvenu priliku da budu edukovani u skladu sa MOR metodologijom „Započni svoj biznis” (Start Your Business), sa ciljem izrade poslovnog plana kao preduslova za lansiranje sopstvenog biznisa.

Na događaju će učestvovati kandidati koji su prošli kroz obuku, dobitnici grant sredstava, članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, predstavnici kompanija iz IKT sektora.

Bit Alijansa, kao jedan od projektnih partnera, će učesnicima predstaviti trendove u IT sektoru, upoznati ih sa svojim članicama i organizovati im poslovne susrete sa uspješnim kompanijama iz IT sektora.

Predstavnici kompanija Telegroup, MediaLab, Blok Projekt i AdLab će sa dobitnicima grant sredstava koji su tek pokrenuli svoje biznise, podijeliti svoja preduzetnička iskustva i put od tek registrovane kompanije do uspostavljanja stabilnog biznisa.

Projekat „Podrška za pokretanje STARTUP-a iz oblasti IT-a” se realizuje u okviru projekta EU4Busines – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju. S ciljem jačanja ekonomije BiH, EU4Business podstiče razvoj preduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. EU4Business je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) I Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). EU4Busines projekat zajedno provode GIZ, MOR i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Program događaja

Preuzeto sa: ICBL