Ostalo

Javnoj kuhinji „Mozaik prijateljstva“ nedostaju namirnice

Udruženje Mozaik prijateljstva uputili su apel građanima da im pomognu obezbjediti osnovne namirnice koje svakodnevno upotrebljavaju pri pripremi oko 700 obroka dnevno u javnoj kuhinji.

U objavi na društvenim mrežama su naveli da im nedostaju osnovne životne namirnice: krompir, crveni luk , pasulj, kupus te mrkva

–Dragi naši sugrađani, naš tim Mozaika prijateljstva je jutros prisiljen da uputi ovaj apel jer se trenutno naša javna kuhinja nalazi u velikom problemu zbog nedostatka osnovnih namirnica koje svakodnevno upotrebljavamo pri pripremi oko sad već 700 obroka dnevno. Vaša solidarnost, empatija i humanost nikad nije bila upitna jer smo upravo zahvaljujući svima vama pripremali i dijelili naše obroke ljubavi. Sigurni smo da su ova abnormalna poskupljenja goriva i osnovnih životnih namirnica uticala i na vaše živote, jer je u ovom trenutku skoro nemoguća misija prehraniti i tročlanu porodicu a nadasve preko 1.000 naših korisnika – navedeno je u objavi.

Naglasili su da je zbog pandemije izazvane virusom korona veliki broj ljudi ostao bez posla te, zbog nenormalnog rasta cijena broj njihovih korisnika raste iz dana u dan.

–Nismo imuni i nikad nećemo biti na sva ova dešavanja i ostaćemo istrajni u ovoj divovskoj borbi sve dok u nama živi i onaj najmanji dio ljudskosti. Zato Vas molimo i danas da zajedno sa nama nahranite i bake i deke i bolesne mlade ljude i svu dječicu našeg prelijepog grada – zaključili su u objavi.

Preuzeto sa: srpskainfo.com