Takmičenja

Ideathon: Opametite Guštera

Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine, u saradnji sa City Gecko i kompanijom Telemax iz Banja Luke organizuju nagradno takmičenje za studente iz Bosne i Hercegovine!

Želimo čuti glas mladih, njihove kreativne i inovativne ideje, druga mišljenja i nagraditi trud i rad! Najbolja ideja i tim, pored osvajanja novčane nagrade će imati mogućnost obavljanja stručne prakse, odnosno zaposlenja u kompaniji Telemax!

Ideathon Opametite Guštera poziva na kritičko i kreativno razmišljanje i rješavanje problema, što su neke od najvažnijih konkurentnih vještina na tržištu rada!

City Gecko je domaći brend pametnog urbanog mobilijara koji je nastao kao ideja i kreacija kompanije Telemax d.o.o. iz Banja Luke koja je na tržištu skoro dvadeset godina.

Želja za stalnim napretkom, prihvatanjem i korištenjem novih tehnologija dovela je do stvaranja City Gecko-a i rješenja iz asortimana pametnih klupa i solarnih autobuskih stanica. Kao domaći brend koji su kreirali mladi ljudi, City Gecko teži ka tome da sve što se pri proizvodnji i tokom osmišljavanja koristi budu domaći resursi. Ističemo da svaki od navedenih proizvoda rješava neku od ljudskih potreba današnjice.

U želji da se unaprijede postojeća rješenja ideathon Opametite guštera traži najbolju studentsku ideju! Tim sa idejom koja zadovolji najviše aspekata stručnog žirija osvaja nagradu od po 100 KM (po članu).

Bodovaće se sljedeće:

– mogućnost realizacije ideje
– kreativnost odnosno jedinstvenost ideje
– ekonomska isplativost
– uključenost tima u realizaciju ideje
– prezentacija ideje

Tročlani timovi će se na dan takmičenja detaljnije upoznati sa jednim od rješenja iz City Gecko asortimana, a isti je trenutno u ponudi. Više informacija se može pogledati na https://citygecko.solar/

Poželjno je da su timovi sastavljeni od studenata sa tehničkih fakulteta (elektrotehnika, mašinstvo, tehnološki), ali to nije ograničenje.

Za vrijeme takmičenja timovi će imati mogućnost da postavljaju pitanja organizatorima u vezi za sam proizvod.

Ideathon će se održati 20.11. od 10:00 do 15:00 u hibridnom formatu (online putem Zoom platforme i uživo).

Prijave za takmičenje su otvorene do 17.11.!

Prijaviti se možete ovdje: https://forms.gle/MuSZHaebayb6iuNT9

Preuzeto sa: nocistrazivaca.ba