Stipendije

Raspisana četiri konkursa za dodjelu studentskih stipendija

​Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je danas (ponedeljak, 01.11.2021. godine) četiri konkursa za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u Republici Srpskoj.

Studentima će biti dodijeljeno ukupno 1.065 stipendija. Konkursom za dodjelu stipendija u kategoriji uspješnih studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija dodijeliće se 650 stipendija, u kategoriji studenata deficitarnih zanimanja prvog ciklusa studija biće dodijeljeno 65 stipendija, u kategoriji ostalih studenata prvog ciklusa studija će se dodijeliti 335 stipendija, dok će se studentima sa invaliditetom prvog, drugog i trećeg ciklusa studija koji ostvaruju dodatak za pomoć i njegu drugog lica dodijeliti 15 sipendija.

Stipendije se dodjeljuju 10 mjeseci. Mjesečni iznos stipendije je 200 maraka i isplaćivaće se u skladu sa raspoloživim sredstvima u budžetu.

Ministartvo je u 2021. godini dodijelilo 1.000 stipendija studentima u Republici, a u budžetu sredstva za te namjene iznosila su 2.000.000 maraka. Realizacija isplata stipendija za 2021. godinu je u toku i okončaće se do kraja godine. Do oktobra 2021. godine isplaćeno je osam stipendija.

Konkursi će biti otvoreni 20 dana od dana objavljivanja, odnosno do 22.11.2021. godine.

Pregled svih konkursa

Preuzeto sa: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo