Ostalo

Poziv za eksperte – Međunarodna konferencija za mlade

PRONI Centar za omladinski razvoj zajedno sa partnerima UG Nešto Više implementiraju projekat: “Program zadržavanja mladih u BiH – Opšta mobilizacija”, koji finansira Evropska unija.

U sklopu projekta organizujemo Međunarodnu ekspertsku konferenciju za mlade koja je planirana da se održi u Banjoj Luci od 14. – 17.12.2021. a planira da okupi eksperte na teme omladinskih politika, zapošljavanja i visokog obrazovanja iz više sektora kao što su privrednici, omladinske organizacije, vijeća mladih, međunarodne organizacije, medije, institucije itd.

Pozivamo sve zainteresovane eksperte da se prijave i da predstave primjer dobre prakse u oblastima omladinskih politika, zapošljavanja ili visokog obrazovanja.

Konferencija će se fokusirati na temu ostanka mladih ljudi u BiH. Loši demografski trendovi, loši trendovi nataliteta, opadanje zaposlenosti mladih, nekonkurentni sistem srednjeg i univerzitetskog obrazovanja i drugi parametri dovoljni su da pokažu da bi trebali raspravljati o službenim brojkama koje ne idu u prilog budućem ekonomskom planiranju i trendovima.

Konferencija je osmišljena tako da se na osnovu dvodnevnog događaja bavi svim temama obrazovanja i zapošljavanja mladih kao ključnim parametrima odlaska mladih. Interaktivnost, studija slučaja i drugi alati bit će zaštitni znak konferencije međunarodnih i domaćih panelista. Mreža mladih eksperata iz projekta će takođe učestvovati na konferenciji kao panelisti i moderatori u određenim tematskim oblastima.

Prijave su dostupne putem ovog linka.

Ukoliko imate dodatnih pitanja možete se obratiti putem info@proni.ba

Preuzeto sa: proni.ba