Događaji

Online info sesija za sve ROUTE WB6 volontere

Nakon što je preko stotinu mladih ljeto provelo volontirajući u partnerskim organizacijama u Albaniji, Kosovu*, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji, ROUTE WB6 avantura nastavlja dalje. Kraj godine rezerviran je za ROUTE WB6 MAXI.

Institut za razvoj mladih KULT poziva motivirane mlade ljude iz Bosne i Hercegovine, starosne dobi od 18 do 30 godina, koji žele svoje slobodno vrijeme ove jeseni iskoristiti podržavajući društveno – korisne inicijative i organizacije širom regije istovremeno učeći i usavršavajući svoje vještine da prisustvuju online info sesiji i saznaju više o ROUTE WB6 prilikama.

Info sesija će se održati u ponedjeljak 25. oktobra sa početkom u 18 sati putem online platforme ZOOM, a registrirati se možete OVDJE.

Volontiranjem u okviru ROUTE WB6 programa mladi imaju priliku provesti do dva mjeseca u nekoj od partnerskih organizacija koje pružaju priliku za učenje, individualni rast i razvoj vještina, a sve to kroz aktivnosti kreirane i usmjerene na opće dobro. Kroz različite aktivnosti mladi doprinose razvoju lokalnih zajednica sa što ima u konačnici pospješuje i omogućava interkulturalno učenje.

Više informacija o pozivu za volontere i načinu prijave možete pronaći OVDJE.

Dodatne informacije o info sesiji i ROUTE WB6 programu volontiranja možete dobiti putem email-a zorana.tovilovic@kultbih.org ili putem broja telefona 033 778 768.

Regionalni program prekograničnog volontiranja – ROUTE WB6 nastao je u okviru istoimenog projekta čiju provedbu predvodi Regionalna kancelarija za saradnju mladih RYCO u saradnji sa partnerskim organizacijama iz zemalja Zapadnog Balkana među kojima je i Institut za razvoj mladih KULT. Projekt se provodi uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Norveške.

Ova oznaka ne dovodi u pitanje stavove o statusu, i u skladu je sa Rezolucijom SB UN 1244/1999 i Mišljenjem MSP o proglašenju nezavisnosti Kosova.

Preuzeto sa: mladi.org