Novouređeni Dom omladine u rukama mladih

Dom omladine od ponedjeljka, 25. oktobra konačno će biti u rukama mladih ljudi, te će tako, nako dugo vremena, ponuditi mnoštvo sadržaja i servisa, koji će da upotpune znanja i vještine omladinaca.

Do sada, Dom omladine jeste formalno postojao, ali je prostor bio neiskorišten, dok se nedostatak programskih sadržaja itekako osjetio.

-Za naredni period planirane su mnogobrojne aktivnosti koje će se sprovoditi u novouređenim prostorijama ove ustanove i to kroz projekte organizacija, koje je Grad Banja Luka podržao u okviru velike reforme i revitalizacije Doma omladine – kazala je Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti.

Kako je istakla, Grad želi da u fokus stavi mlade ljude, da oni budu u centru naših aktivnosti i djelovanja.

-Jedna od prvih aktivnosti ove gradske administracije svakako jeste velika reforma programskih aktivnosti u Domu omladine – navela je ona.

Pored promocije zdravih stilova života, mladi će ovdje imati mogućnost da stiču nova znanja i vještine, ali i da istovremeno kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme.

Pored toga, biće pokrenute i muzičke radionice, plesne sekcije, te mnoštvo drugih aktivnosti, koje će privući mlade ljude.

Uz sve to, biće organizovane i instrukcije za učenike osnovnih i srednjih škola.

Uz mnogobrojne aktivnosti, u planu je i pokretanje „Dnevnog boravka“, koji će omogućiti mladima, koji putuju u školu, da imaju mjesto gdje će kvalitetno provesti vrijeme dok čekaju prevoz.

Svi programi namijenjeni su omladincima, a želja i namjera je da se Dom omladi prepusti upravo njima, kako bi upravo oni kreirali koristan program, raznovrstan sadržaj.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka