Vijesti

Profesori i studenti iz Nižnjeg Novgoroda u posjeti Univerzitetu u Banjoj Luci

Grupa od dvije profesorke i 12 studenata Nižnjenovgorodskog državnog lingvističkog univerziteta „N. A. Dobroljubov” boravi na Univerzitetu u Banjoj Luci (UNIBL) od 18. do 25. oktobra 2021, u okviru sedmodnevne razmjene nastavnog osoblja i studenata.

Ruski studenti filologije, politikologije, međunarodnoih odnosa, sociologije i istorije prate predavanja nastavnika i saradnika sa više članica Univerziteta u Banjoj Luci, a u okviru programa koji je osmislilo nastavno osoblje Katedre za rusistiku Filološkog fakulteta. Program se održava u Centru za ruske studije Univerziteta u Banjoj Luci.

Prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerzitata u Banjoj Luci, prof. dr Biljana Babić, dekan Filološkog fakulteta, msr Sanja Milićević, rukovodilac Centra za ruske studije UNIBL, 21. oktobra 2021. godine, u prostorijama Rektorata, razgovarali su sa prof. dr Svetlanom Kolobovom, dekanom Fakulteta međunarodnih odnosa NDLU „N. A. Dobroljubov” i doc. dr Natalijom Morozovom, o proširenju saradnje između dva univerziteta.

Kako je zaključeno, razmjena nastavnog osoblja i studenata biće nastavljena i sljedeće godine, a plan buduće saradnje obuhvatiće više cjelina.

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci