Organizacije

Postani i ti Lider sa Vrbasa uz AIESEC

Da li želiš izaći iz zone komfora, steći nova iskustva i širiti svoja poznanstva? U tom slučaju, AIESEC je idealna prilika za tebe!

Kao član AIESEC-a možeš steći prezentacijske vještine, naučiti kako se pišu projekti, sklapaju partnerstva, ali i steći nove prijatelje!

Riječ je o najvećoj omladiskoj organizaciji na svijetu koju u potpunosti vode mladi ljudi. Cilj AIESEC organizacije je razvoj liderskih vještina mladih ljudi kroz međunarodne volonterske prakse u preko 120 zemalja svijeta. U Bosni i Hercegovini AIESEC postoji od 1953. godine, te smo jedna od najstarijih AIESEC zemalja u svijetu, a danas imamo preko 60 članova u tri lokalne kancelarije: Sarajevo, Banjaluka i Mostar. Lokalna kancelarija u Banjaluci otvorena je 2012. godine.

Članstvnom u AIESECu unaprijedićeš ćeš svoje komunikacijske vještine, naučiti kako komunicirati sa kompanijama i organizacijama, te da razviješ svoje vještine prezentovanja ali i da naučiš osnove marketinga i prodaje. Pored razvijanja svojih „soft“ vještina, imaš priliku da stekneš nova poznanstva sa volonterima iz cijelog svijeta.

AIESEC u Bosni i Hercegovini ̋ nudi dvije vrste međunarodnih praksi, a to su učiteljska praksa (Global Teacher) i stručna praksa (Global Talent).

Pored praksi, AIESEC nudi mnoge edukativne programe tokom cijele godine, a među najznačajnijim su Business Skills Academy i Youth Speak Forum. Business Skills Academy nudi priliku mladim ljudima da nauče od predstavnika najvećih kompanije u BiH o mnogim stvarima iz svijeta biznisa, dok na Youth Speak Forumu mladi imaju priliku da čuju priče o uspiješnim poslovnim ljudima i njihovim iskustvima te da stupe u kontakt sa njima.

Trenutno primamo nove članove u Banjaluci, stoga iskoristi priliku i upotpuni svoje vrijeme učenjem novih vještina koje će ti koristiti u svim životnim sferama!

Link za prijave: https://bit.ly/lidersavrbasa