Vijesti

Dom zdravlja: Plan vakcinacije za period od 04. do 09. oktobra

JZU „Dom zdravlja“ Banja Luka objavio je plan vakcinacije za tekuću sedmicu na novoj lokaciji vakcinalnog punkta u Ulici Branislava Nušića bb, u novoizgrađenom objektu Mjesne zajednice Petrićevac, kao i u ambulantama porodične medicine.

Proces vakcinacije i revakcinacije vršiće se u objektu, smještenom pored ambulante porodične medicine Petrićevac, u terminu od 09.00 do 16.00 časova.

Kako su naveli u periodu od 04 do 06.oktobra , kao i 09.oktobra vršiće za revakcinacija građana na novoj lokaciji vakcinalnog punkta, a građani će telefonskim putem biti obaviješteni o terminu revakcinacije.

– 07. i 8. oktobra u periodu od 09.00 do 16.00 časova biće omogućena vakcinacija prvom dozom vakcina Sputnjik V i AstraZeneka

Pored dosadašnjih punktova za vakcinaciju protiv Kovid-19 koji se nalaze u prigradskim i seoskim objektima ambulanti porodične medicine, od 04. oktobra biće otvoreno još pet punktova u gradskim ambulantama porodične medicine i to : Poliklinika, Obilićevo, Lauš, Lazarevo i ambulanta porodične medicine u Platonovoj ulici.

Iz Doma zdravlja su apelovali na korisnike usluga navedenih ambulanti da se jave svojim timovima porodične medicine ukoliko žele da budu vakcinisani protiv Kovid-19.

Raspored rada punktova u seoskim i prigradskim ambulantama porodične medicine za period od 4. do 8. oktobra:

– 04.oktobra – Dragočaj, Potkozarje, Verići, Piskavica i Lauš;

– 05. oktobra – Vrbanja, Zalužani, Mišin Han i Lazarevo;

– 06. oktobra – Srpske Toplice, Karanovac, Krupa na Vrbasu, Bočac i Obilićevo;

– 07. oktobra – Kola, Agino Selo i Poliklinika;

– 08. oktobra Borkovići, Bronzani Majdan i Stričići.

Zamolili su sugrađane da poštuju epidemiološke mjere kako bi se izbjegle eventualne gužve i bespotrebno zadržavanje na vakcinalnom punktu, a sve u cilju što bržeg i efikasnijeg provođenja procesa vakcinacije.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka