Događaji

Poziv za registraciju na Regionalna online konferenciju YourJob

Regionalni program YourJob poziva Vas da se pridružite na YourJob regionalnoj online konferenciji od 28. do 30.9.2021. godine. U virtualnom prostoru organiziramo panel diskusije o mladima i njihovim perspektivama u utorak 28.9., srijedu 29.9. i posljednji dan Konferencije u četvrtak 30.9.

Prijave na -> https://yourjob.collectivibe.com/register

U utorak, 28. 9. 2021. su planirane dvije panel sesije:

Od 10,00 do 12,00 sati panel sesija: „Što uskraćuje obećavajuću budućnost mladima u regiji?“ na kojoj će biti predstavljena najnovija istraživanja o nezaposlenosti mladih u regiji. Rezultati istraživanja će biti predstavljeni i diskutirani s naglaskom na društveno-ekonomske i socio-obrazovne aspekte. Na panelu će sudjelovati Nermin Oruč, Ivona Čelebičić i Dženana Alađuz.

Panel od 14,00 do 16,00 sati: „Mlade žene i mogućnosti zapošljavanja u regiji“. Omogućavanje pristupa zapošljavanju i boljih mogućnosti prihoda među najučinkovitijim su načinima osnaživanja žena. Ovaj panel će se osvrnuti na položaj žena na tržištu rada te ukazati i razgovarati o izazovima i budućim mogućnostima. Panelistice su Monika Kocaqi, Mariana Meshi i Ariela Mitri.

U srijedu, 29. 9. 2021. godine su planirane dvije panel sesije:

Od 10,00 do 12,00 panel sesija: „Načini izlaska iz nezaposlenosti – što mladi očekuju od društva?“ Ovaj panel će se usredotočiti na perspektivu mladih: Koji su izazovi i ideje koje mladi vide za svoju budućnost u regiji? Mladi će podijeliti svoja iskustva i razgovarati o njima s predstavnicima lokalnih dionika. Govornici su Anita Aliu, Malsore Deidia, Azem Kukaqi, Parparim Lubishtani, Visar Idrizi, Besmir Salihu, Mentor Collaku, Alfred Pjetri i Luz Balaj.

Od 14 do 16h panel sesija: „Uspješne priče u podržavanju zapošljavanja mladih u regiji“. Ova panel diskusija okupit će glavne dionike izravno uključene u zapošljavanje i obrazovanje na prijelazu mladih na tržište rada. Bit će predstavljeni modeli dobre prakse za integraciju tržišta rada, s posebnim naglaskom na izravan rad s mladima, tako da sudionici mogu učiti jedni od drugih. Panelisti su Jelena Stefanović, Sven Dominković, Željko Skenderović, Mina Dobrijević, Tobias Noelke, Berina Bukva Alibašić i Marina Savković.

Gledajući unatrag i naprijed: Dvije godine YourJoba

U četvrtak, 30.9.2021. godine održat će se završna panel diskusija u periodu od 14,00 do 16,30 sati na temu „Gledajući unatrag i naprijed: Dvije godine YourJob-a“. U ovom glavnom dijelu konferencije predstavit ćemo glavna postignuća nakon dvije godine provedbe i usmjeriti se na buduće perspektive. Osvrnuti ćemo se na glavne ishode u protekla dva dana i njihove implikacije na daljnju suradnju i strateški rad na povećanju zapošljavanja mladih u regiji. Govornici su Andreas Knapp, mons. Michael Landau, Nj. E. nadbiskup Stanislav Hočevar, predstavnici financijera i partnera.

U sklopu ovog događaja s ponosom ćemo predstaviti brojne mlade poduzetnike koji su osnovali svoja poduzeća i dobili financijsku potporu kroz YourJob program. Možete ih posjetiti na našem sajmu virtualnih poduzeća!

Konferencija je na engleskom jeziku uz simultani prijevod. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na https://yourjob.collectivibe.com/register

YourJob je regionalni program osnaživanja mladih pružanjem prilika za povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada. Projekt provode Caritasi u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Srbiji. Mladima program YourJob nudi orijentaciju, obuku, pristup pripravničkoj praksi i podržava poduzetništvo. Kroz savjetovanje, obuku, pripravnički staž i poduzetništvo podržano je više od 5.600 mladih ljudi. Više od 360 mladih je svoje prvo radno iskustvo steklo uz posredovanje YourJob programa.

Više informacija na www.caritas.ba, Facebook i Instagram YourJobBiH (caritas.ba)

Preuzeto sa: mreza-mira.net