Organizacije

Kroz “Kreativni avgust” prošlo 200 učesnika u Banjaluci

Tradicionalna manifestacija “Kreativni avgust” namijenjena djeci i mladima, koju organizuje Omladinski centar “Zdravo da ste”, završena je, a učestvovalo je oko 200 osoba i sve je proteklo u sjajnoj atmosferi, kazali su za “Nezavisne” iz ove organizacije.

Iz “Zdravo da ste” ističu da je tokom 20 dana koliko je trajala ova manifestacija realizovano mnoštvo zabavnih, edukativnih i kreativnih radionica.

“Kao i ranijih godina, učešće u radionicama i drugim sadržajima ‘Kreativnog avgusta’ bilo je veoma dobro. I ovog puta se pokazalo da program koji smo pripremili nije interesantan samo djeci i mladima, već i odraslima”, kazala je Snježana Blagojević, koordinatorka Udruženja građana “Zdravo da ste”.

Kako kaže, posljednje sedmice su im vremenski uslovi djelimično otežali realizaciju ovog festivala, ali ni to ih nije spriječilo da sve urade onako kako su isplanirali.

“Ipak, u konačnici smo zadovoljni procesom i svim što su učesnici stvarali u protekle tri sedmice”, rekla je Blagojevićeva.

Naime, završni događaj festivala “Kreativni avgust” održan je 29. avgusta u Domu omladine. “Tom prilikom otvorena je izložba radova nastalih na radionicama crtanja i slikanja, fotografije, kreativnih rukotvorina, muziklaže i oslikavanja babuški. U nastavku programa predstavili su se učesnici muzičkih radionica – udaraljki, gitare, DJ-inga, kao i učesnici modernog plesa i breakdancea”, kazala je Blagojevićeva.

Dodaje da je posljednje večeri druženje nastavljeno uz nastup mladog prnjavorskog benda “Deminutiv” te četiri internacionalna muzička sastava koje su tokom avgusta ugostili kroz projekat “Muzika za ljudska prava” u okviru programa “Erasmus plus”.

Preuzeto sa: nezavisne.com