Ostalo

Prijedor Circle HUB – Značaj neformalne edukacije u novom dobu

U okviru projekta Prijedor Circle HUB Agencije za ekonomski razvoj grada “PREDA PD” koji se realizuje uz pomoć Vlade Švicarske, pokrenuta je HUBmedia emisija koja ima za cilj da predstavi ljude iz grada Prijedora koji su aktivni u oblastima IT tehnologija, kreativne industrije, preduzetništva, STEM i IT edukacije.

Neformalna edukacija I proširivanje vlastitog znanja ima veliki značaj u razvoju svakog pojedinca a kako cijeli svijet prelazi kroz proces digitalne transformacije, potreba za konstantnim usavršavanjem i savladavanjem novih vještina je veća neko ikad. U našoj novoj emisiji pogledajte utisk predavača i polaznika različitih kurseva koji su se u prethodnom realizovali u prostorijama Agencije Preda kao i razgovor sa doc. dr iz oblasti informacionih tehnologija Sinišom Tomićem sa kojim smo razgovarali o multimediji.

Emisiju možete pogledati na linku:

Kratke informacije o projektu :

Grad Prijedor i Agencija PREDA-PD je kroz projekat kreirala START UP ACCELERATOR program za finansiranje i mentorisanje start up kompanija u oblasti informacionih tehnologija i kreativne industrije, uvođenjem PATHFINDER servisa razvijaće i testirati na tržištu tri inovativna proizvoda vezana za Internet stvari (IoT) u poljoprivredi i CNC tehnologiju, u planu je razvijanje novih B2B i B2C servisa u okviru Info centra za investitore, te organizovanje stručnih IT obuka za mlada nezaposlena lica i kreiranje HUB media servisa.

U sklopu projekta u saradnji sa srednjim školama grada Prijedora kreiraće se četiri kurikuluma iz programiranja i dizajna. Projekat će omogućiti jačanje IT kompetencija STEM profesora sa ciljem umrežavanja i uvođenja inovativnijih nastavnih metoda kroz koje će se pružiti podrška i prezentovati nova znanja učenicima sa ciljem njihovog daljeg usavršavanja na različitim poljima koje zahtjeva buduće tržiste rada.

Kroz sve aktivnosti projekta biće obuhvaćeno više od 100 korisnika koji će imati priliku da stiču nova znanja, umrežavaju se, povezuju se sa domaćim i stranim kompanijama, investitorima te predstavnicima outsourcing industrije sa ciljem zapošljavanja ali i testiranja i razvijanja svoje poslovne ideje u gradu Prijedoru kroz izgrađene kapacitete Prijedor Circle Hub-a.