Vijesti

Rekordan broj putnika letio u julu s Aerodroma Banja Luka

Sa četiri međunarodna aerodroma u BiH prošlog mjeseca letjelo je nešto više od 210.000 putnika, od toga je kroz Aerodrom Banjaluka prošlo 27.829 građana.

Sarajevski aerodrom je u julu imao najviše putnika 136.018, zatim tuzlanski 45.983, dok je na posljednjem mjestu mostarski sa tek 218 putnika.

Aerodrom u Mahovljanima nalazi se tako na trećem mestu po broju putnika u BiH, ali za njih su ovo ipak rekordni podaci u jednom mjesecu. Direktor Milan Račić vjeruje da su mogli postići još i više, ali generalno je zadovoljan rezultatom.

– Privlačenje još avio prevoznika, kao i povratak postojećih od Rajanera, Vizera, Er Srbija, Er Montenegro, Fribrd erlajns u ovom kratkom periodu očekivano su doprinijeli naglom porastu broju putnika. I pored bojazni pred sezonu, koju su nam iznosili predstavnici avio-kompanija, znali smo da će biti velika potražnja za putovanjem zbog ukidanja restrikcija i želje građana da otputuju na more – ocjenjuje on za Srpskainfo.

Račića smo pitali kakve su šanse da se banjalučki aerodrom, po broju putnika, približi aerodromu u Tuzli, koji je na drugom mjestu u BiH.

– Nemamo plan da se takmičimo s drugim aerodromima, jer mi se takmičimo našim rezultatima. Čestitam svim kolegama na dobrim rezultatima i nadam se dobrom zimskom periodu – kaže Račić, koji očekuje da će se i pored novog povećanja zaraženih moći putovati u narednom periodu.

Novi grad do kojeg će se moći doći s banjalučkog aerodroma od decembra biće Hamburg, za koji se takođe očekuje dobra zainteresovanost. Trenutno imaju direktni letovi ka sedam evropskih destinacija, Beograd, Geteburg, Stokholm, Malme, Dortmund, Ajndhoven, Bazel-Miluz, te sezonski za Tivat.

Izvor: N.N.

Preuzeto sa: blmojgrad.com