Edukacija

Prijavite se za obuku o mentalnom zdravlju

Mentalno zdravlje: nevidljiva opasnost je obuka koja nastoji dati vidljivost mentalnom zdravlju mladih i razviti poziciju koja nam omogućava da utičemo na pokretanje evropskih strategija koje mogu riješiti ovaj problem. Odrzace se 8-12. Oktobra 2021 u Gijon, Španiji.

OBLAST: Mentalno zdravlje

OPIS: Mentalno zdravlje je nevidljivo područje u mladosti i na njemu praktično nema propisa. Međutim, danas se u Evropi procjenjuje da između 10 i 20% mladih ima probleme sa mentalnim zdravljem, prema vlastitim podacima Komisije.

U nekim zemljama, poput Španije, prema podacima Nacionalnog zavoda za statistiku, samoubistvo je 2017. bilo prvi spoljni uzrok smrti u našoj zemlji, pri čemu je dobna razlika od 15 do 39 godina bila posebno nestabilna.

Generalno, procenjuje se da su glavni poremećaji među mladima anksioznost i depresija. Ovaj problem pogoršava opšta nevidljivost ove vrste situacije, posebno među grupama mladih kojima ova vrsta situacije nije društveno pripisana.

USLOVI: Mogu se prijaviti svi zainteresovani koji imaju manje od 30 godina.

NAČIN PRIJAVE: Možete se prijaviti putem linka

ROK ZA PRIJAVU: 05.09.2021.godine

Detaljnije na: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/mental-health-invisible-emergency.9584/

Preuzeto sa: mladiinfo.me