Vijesti

Raspisan javni poziv za sufinansiranje članarina za mlade sportiste

Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport raspisalo je javni poziv u cilju realizacije projekta „Sport dostupan djeci“, koji podrazumijeva sufinansiranje članarina u sportskim organizacijama.

Javni poziv je otvoren do 27. avgusta, putem kojeg mogu da se prijave klasifikovane sportske organizacije u sportovima I i II kategorije (atletika, košarka, odbojka, plivanje, rukomet, fudbal, boks, biciklizam, vaterpolo, gimnastika, kajak-kanu, karate, stoni tenis, tenis, džudo i šah).

Iz Odjeljenja naglašavaju da sportske organizacije navedenih sportskih grana mogu da se prijave za sufinansiranje članarina u dvije najniže kategorije, koje se nalaze u sistemu takmičenja matičnog sportskog saveza.

Ovaj projekat se realizuje u trajanju od četiri mjeseca počevši od septembra, a za ove namjene iz budžeta biće izdvojeno 40.000 KM.

Izabrane sportske organizacije potpisaće sa Gradom ugovor o sprovođenju projekta „Sport dostupan djeci“, kojim će se definisati broj i ukupan iznos sufinansiranih članarina, period realizacije projekta, prava i obaveze korisnika sufinansiranih članarina, izvještaj i kontrola realizacije projekta.

Javni poziv i obrazac pogledajte OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka