Vijesti

Nagradni konkurs Resursnog centra: Traže najbolje priče civilnog društva

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku obavještava organizacije civilnog društva da je Resursni centar za BiH civilno društvo u EU integracijama objavio javni poziv za lokalne organizacije civilnog društva koje koriste dodijeljene gradske/opštinske prostore pod posebnim/povoljnim uslovima, a djeluju u sektorima: kulture, prava žena, ljudskih prava i demokratije, antikorupcije, medija, mladih, obrazovanja, preduzetništva i lokalne ekonomije, socijalne inkluzije, zaštite životne sredine i zdravlja.

Zainteresovane organizacije civilnog društva potrebno je da dostave tekstualne priče koje govore o konkretnoj akciji i doprinosu organizacije u lokalnoj zajednici i krajnjim korisnicima u periodu od 2016. do 2021. godine.

Takođe, cilj je da se istakne značaj pomoći lokalne zajednice koja omogućava organizacijama da revitalizuju i koriste javne prostore po posebnim/povoljnijim uslovima. U okviru ovog ciklusa nagrađuju se tri najbolje ispričane priče robnom nagradom u vrijednosti od 450 evra, za svaku priču. Nagrada može biti u vidu opreme (npr. računar, laptop, projektor, kamera, štampač i sl.) koja će pomoći organizaciji da u budućnosti još efikasnije radi na rješavanju problema u zajednici.

Link za više informacija za organizacije dostupan je OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka