Ostalo

Autori “Domaćeg podcasta”: “Važno je da u poslovnom svijetu budemo sami kreatori svojih snova”

David Pavlović i Dejan Rađen su prijatelji, koji su došli na ideju da u Banjaluci pokrenu podcast u kojem će ugostiti mnoge ljude i sa kojima će razgovarati o različitim temama. “Domaći podcast”, kako su ga nazvali, nedavno je ugledao svjetlo dana, a Ultra Unique radionice na kojima su učestvovali i dobili više informacija o perspektivnom mediju – podcastu, bila je potvrda da je sada pravi trenutak za pokretanje ideje o kojoj dugo razmišljaju.

“Generalno pratimo podcaste i zanimaju nas slične teme, te smo željeli da se u svakodnevnom poslu, kreativno izrazimo i kreiramo naš sadržaj. Kao glavna ideja stvaralaštva, koja će ostati i za naredne godine, bila je podcast”, počinje priču Dejan.

On je menadžer omladinskog rada u PRONI Centru za omladinski razvoj, koji je radio na više od 20 različitih projekata, a David Pavlović je novinar koji je do sada radio u nekoliko medija. Uz dosadašnja iskustva i dinamične poslove, uspjeli su ostvariti mnoga poznanstva, koja će im pomoći da u novom projektu ugoste zanimljive ljude.

“Došli smo na ideju da pokrenemo podcast u gradu na Vrbasu. Želimo da razgovaramo o raznim temama, da upoznajemo mnoge ljude, jer podcast je platforma, koja ti omogućava da dobiješ svoj prostor u medijima i kod publike”, ističe David.

Ova dva prijatelja i poslovne kolege žele iskoristiti svoju komunikativnost i kreativnost, te stvoriti prepoznatljiv sadržaj u regionu.

“Želimo prenijeti pozitivne domaće priče i biti mjesto gdje će gosti/publika, dolaziti redovno da se motivišu, nešto novo nauče, čuju nove ideje, ali i da se nasmiju”, Dejanova je poruka.

Kako je podcast sada veoma popularna platforma, koja je svima dostupna i za koju nisu potrebna velika ulaganja, momci ističu da se ne žele ograničavati temama i publikom, već žele promovisati sve domaće priče, koje im se čine inspirativne.

“Važno je da u poslovnom svijetu budemo sami kreatori svojih snova, da upravljamo poslom od kojeg ćemo živjeti, da imamo slobodu i mogućnost da stvaramo bolji svijet, jer jedino slobodan čovjek je kreativan. Želimo da uživamo u poslu i da budemo srećni, nije ni bitno da li će se čovjek obogatiti od posla, već da je srećan”, saglasni su prijatelji.

Znanja, iskustva i primjeri dobre prakse, koje su imali prilike da steknu, tokom 8 Ultra Unique radionica, održanih tokom maja i juna, pomogla su im da ostvare svoj san, a to je da pokrenu svoj “Domaći podcast”, koji možete pogledati na Youtube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=4vf33ND17XY

„Ultra Unique“ realizuju Play Team i Ultra magazin, zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Preuzeto sa: ultra.ba