Vijesti

„Ljeto na Vrbasu“ od 11. do 25. jula: Pogledajte program

Skokovima sa Gradskog mosta, jednim od zaštitnih znakova „Ljeta na Vrbasu“, u nedjelju 11. jula, od 15 časova, biće i zvanično otvorena ova, tradicionalna sportska manifestacija. Prethodno tog dana, sa početkom u 14 časova, najavljen je nastup ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba „Buk“.

Prema najavi iz JU „Turističke organizacije grada Banje Luke“, organizatora manifestacije, prijavljeno je više od 20 skakača iz: Banje Luke, Zenice, Sarajeva, Mostara, Konjica, Cazina, Užica i Kragujevca.

Manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ uobičajeno počinje drugog vikenda u julu, a ove godine njeno 68. izdanje do 25. jula ponudiće više sportskih i kulturno-zabavnih aktivnosti.

Tako je prema programu manifestacije, „ples pod zvijezdama“ najavljen za 17. jul na plaži ispod dvorane Obilićevo, dok je dan poslije (18. jul) predviđen bioskop na otvorenom na platou tvrđave Kastel.

U završnom dijelu manifestacije predviđene su trke dajak čamaca, izbor najljepšeg dajaka na plaži Abacija (25. jul).

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka još davne 1953. godine pod nazivom „Karneval na Vrbasu“.

Krajem 70-tih godina manifestacija mijenja ime u „Susreti na Vrbasu“, a od 1995. dobija današnje ime „Ljeto na Vrbasu“.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka