Konkursi

Rok za prijavu za najbolju didaktičku igru do 15. jula

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske poziva sve vaspitno-obrazovne radnike, vaspitače i stručne saradnike iz predškolskih ustanova te ustanova koje realizuju programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kao i one nezaposlene, da prijave radove na poziv za izbor najboljeg didaktičkog materijala i igračaka za rano učenje. Rok za slanje radova je 15. juli 2021. godine.

Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić ističe da je poziv usmjeren i na jačanje kompetencija vaspitno-obrazovnih radnika te unapređenje Programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja u cjelini.

„Zbog povoljnog uticaja didaktičkog materijala i igračaka za rano učenje na razvoj dječijih sposobnosti, Ministarstvo prosvjete i kulture i ove godine organizuje aktivnost izbora najboljeg didaktičkog rada vaspitača iz svih predškolskih ustanova i ustanova koje realizuju programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja. U okviru aktivnosti razvoja i unapređenja Programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja kreiranje didaktičkog materijala i igračaka za rano učenje izuzetno je važan segment, posebno jer je usmjeren i na unapređenje kompetencija vaspitača kroz ovu aktivnost“, rekla je ministar Natalija Trivić pozvavši još jednom sve vaspitno-obrazovne radnike da Ministarstvu dostave svoje rješenje didaktičkog materijala i igračake za rano učenje.

Svi dostavljeni radovi biće ocjenjivani u sljedećim kategorijama: igračka za podršku programskih aktivnosti; set igračaka i sredstava za višestruke namjene; slikovnica i priče u slikama; kompozicija, igrani, dokumentarni i animirani film; uređaji i alati za praktičan rad.

Podsjećamo da se na poziv, osim zaposlenih vaspitno-obrazovnih radnika u predškolskim ustanovama, mogu odazvati i studenti – budući vaspitači, vaspitači koji nisu u radnom odnosu i vaspitači u penziji.

Autor/i didaktičkog materijala i igračaka za rano učenje mogu biti pojedinci ili tim autora. Svaka ustanova može dostaviti onoliko radova koliko u svom sastavu ima organizacionih jedinica.

Selekciju najboljih radova vršiće stručni žiri i najbolji radovi biće nagrađeni.

Poziv, obrazac prijave te propisani kriterijumi dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net) – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske (Poziv za izbor najbolje didaktičke igračke).

Preuzeto sa: Ministarstvo prosvjete i kulture