Vijesti

Veličanstveni doček: Banja Luka pozdravila košarkašice

Veliki broj građana došao je večeras ispred balkona Gradske uprave da aplauzima pozdravi naše košarkašice koje su ostvarile zapažene rezultate na Evropskom šampionatu u Španiji: Sašu Čađo, koja je sa reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju, kao i Milicu Deuru, Draganu Domuzin, Irenu Vrančić i Anđelu Gligić – reprezentativke BiH, koje su na istom prvenstvu bile pete.

Prethodno je gradonačelnik Draško Stanivuković upriličio prijem za naše Banjalučanke istakvaši da su na najbolji način predstavile naš grad širom Evrope.

-Uvjeren sam da će ovakvi uspjesi doprinijeti popularizaciji sporta među mladima, a posebno među našim djevojkama da se bave košarkom – kazao je on.

Uz iskrene čestitke našim sugrađankama, gradonačelnik je rekao da se ovim svečanim dočekom uspostavlja jedna nova praksa proslave uspjeha, te da će ubuduće sve pobjede sportista biti slavljene na balkonu Gradske uprave.

Kako je kazao, Grad će, koliko god to bude mogao, biti najiskrenija podrška za sve njihove buduće uspjehe.

-Djevojke ovo je vaše veče, vaša, ali i naša pobjeda – poručio je gradonačelnik.

Zlatna košarkašica Saša Čađo zahvalila je na prijemu, istakavši da su srećene što su dobile priliku da svoje uspjehe podijele sa sugrađanima.

-Hvala vam što nam u velikom broju šaljete poruke podrške i ljubav – naglasila je Čađo.

I Milica Deura zahvalila je na upriličenom prijemu, te istakala da gdje god dođu uvijek sa ponosom kažu da su iz Banje Luke.

Najbolja sportistkinja grada za 2020. godinu, Dragana Domuzin istakla je da joj mnogo znači podrška svih, te da joj je priznanje najbolje sportistkinje motivacija za dalji rad.

Prijemu je prisustvovala i naša sugrađanka Slađana Golić, jedna od najboljih košarkašica nekadašnje Jugoslavije, koja je kazala da joj je puno srce kada vidi koliko napreduju mlade košarkašice.

-Neka ostvaruju svoje snove kao šta sam ja svoj, da budem na Olimpijadi i da idem na mnoga takmičenja. Nadam se da će osvojiti još puno medalja – kazala je ona.

Na platou ispred Gradske uprave bio je upriličen i kulturno-zabavni program, uz nastup Kulturno-umjetničkog društva „Pelagić“, Đurđe Vukašinović i Redov x Glue ft. Dare sa pjesmom „BL SOUL“.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka