Vijesti

Cisterna sa pitkom vodom u Parku „Mladen Stojanović“

Zbog visokih temperatura vazduha, u Parku „Mladen Stojanović“ postavljena je cisterna sa pitkom vodom kako bi bile zadovoljene potrebe sugrađana.

Kako su naveli iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice, zbog izrazito visokih temperatura vazduha u posljednjim danima i najave za naredne dane, u Parku „Mladen Stojanović“, postavljena je cisterna sa vodom za piće za potrebe građana.

I ovom prilikom, iz Odsjeka su pozvali građane na dodatni oprez zbog visokih temperatura, poštovanje preporuka i suzdržavanje od paljenja vatre na otvorenom prostoru.

Naime, iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske i za naredne dane izdali su upozorenje na lokalno visoke temperature i tropske vrućine.

-Do četvrtka 1. jula očekuje se postepen porast dnevnih temperatura pa će biti između 30°S i 36°S, na jugu i severu lokalno i do 38°S, osim na visokim planinama. Tokom noći ponegdje na jugu i sjeveru, temepratura se neće spustiti ispod 20°S, tako da nas očekuju lokalno tropski dani i noći – navedeno je u upozorenju.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka