Događaji

Masterclass NINE POWER – “COMMUNITY, CARE AND HUMANITY”

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na online specijalno predavanje (masterclass) na temu “COMMUNITY, CARE AND HUMANITY” koje će održati NINA POWER u četvrtak 17. juna 2021. sa početkom u 17:00 h, putem Zoom platforme. Predavanje i diskusija će se odvijati na engleskom jeziku. Predavanje u organizaciji Fronta slobode podržao je regionalni ured fondacije Rosa Luxemburg Stiftung.

Cover photo – Vox Feminae

O predavačici:

Nina Power je renomirana filozofkinja i spisateljica, te autorica mnogih tekstova iz polja politike i kulture. Ove godine joj u izdanju Penguin Pressa izlazi knjiga “What Do Men Want? Masculinity and Its Discontents”.

Kratak opis specijalnog predavanja:

Naša zajednička ljudskost bivala je izložena seriji tjelesnih udaraca tokom posljednjih decenija, s obzirom da su neoliberalizam, tehnokratija i virtualni život potkopali mnoge aspekte bivanja koji čine zajednički život – prisutnost, vezu, dijalog, dijeljenje. Povrh pitanja njihovog sveukupnog utjecaja, pandemijski lockdown-i, koje su mnoge zemlje poduzele, također su ubrzali umanjenje svih aspekata našeg zajedničkog života. Temeljeći se na radu Ivana Illica o zdravlju i institucijama te komentarima Giorgia Agambena o licu kao središnem elementu politike i našeg shvatanja smrti, ovo specijalno predavanje ima za cilj da zamišlja obnovljeno shvatanje zajednice i brige, s obzirom na stvarne potrebe ljudi, naročito tamo gdje su ove potrebe u suprotnosti sa zahtjevima kapitala i anti-humanim stranama države.

Pristupni Zoom link je:

Front Slobode is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: MASTERCLASS NINE POWER: “COMMUNITY, CARE AND HUMANITY”

Time: Jun 17, 2021 17:00 Sarajevo, Skopje, Zagreb

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/83289805778?pwd=UEt5WGlwNCtuaW1wVW9kdGZJd2JtUT09

Preuzeto sa: mreza-mira.net