Događaji

Trening za sve koji žele uspješno prodavati

Imaš svoj biznis ili se baviš prodajom? Želiš unaprijediti svoje vještine ili steći znanja kako da počneš uspješno prodavati? Zanima te koje tehnike i alate koriste najuspješniji prodavači i prodavačice? Onda je ovo prava prilika za tebe! Startup studio u junu 2021. godine organizuje online trening “Kako uspješno prodavati?”

KOME JE NAMIJENJEN TRENING?

Trening je namijenjen svima koji žele unaprijediti svoje prodajne vještine, bilo da vode vlastite biznise (d.o.o. ili obrte) ili vode prodaju u kompaniji čiji su zaposlenice ili zaposlenici.

OD ČEGA SE SASTOJI TRENING?

Program treninga se sastoji od četiri modula u okviru kojih ćeš imati priliku da savladaš Format uvjerljive prodaje (Persuasive Selling Format). Ovaj alat je razvila (i proslavila) kompanija Procter & Gamble još ’70-ih godina prošlog vijeka i od tada je jedan od najefikasnijih koji se koristi u ove svrhu savladavanja uspješne prodaje.

MODUL 1

Datum održavanja: 17.6.2021.

Cilj prvog modula je shvatiti razliku između Svojstva proizvoda i Koristi za klijenta/kupca kroz odgovore na sljedeća pitanja.

Koju korist zadovoljavamo našim klijentima ili klijenticama? Prije dolaska na trening razmisli koja je tvoja ciljna grupa, zašto da koristi baš tvoj proizvod/uslugu, te ko je direktna, a ko indirektna konkurencija.

Koje sve koristi može imati tvoj klijent ili klijentica?

Kako definisati svojstva proizvoda koja su bitna za ostvarivanje koristi za tvog klijenta/kupca?

Šta podrazumijeva alat „5 zašto“ za dubinsko razumijevanje klijenta/kupaca?

Modul će trajati 4 sata i održat će se putem Zoom platforme.

MODUL 2

Datum održavanja: 22.6.2021.

Cilj drugog modula je shvatanje Formata uvjerljive prodaje, prodajne prezentacije kojom prenosimo našu informaciju (nakon što smo shvatili kupca/klijenta, odnosno koristi za njega, koristeći prethodni modul). U oviru ovog modula, imat ćeš priliku savladati:

objašnjenje svih 5 koraka Formata uvjerljive prodaje (Persuasive Selling Format – PSF) sa fokusom na prvi korak: „Sumiranje situacije“

definisanje CLON-a za tvoje klijente (Conditions, Limitations, Opportunities, Needs) na osnovu koristi koje im prodaješ.

Modul će trajati 4 sata i održat će se putem Zoom platforme.

MODUL 3

Datum održavanja: 24.6.2021.

Cilj trećeg modula je definisanje prodajne prezentacije kroz korištenje Formata uverljive prodaje na kojoj ćeš imati priliku kreirati prodajnu prezentaciju na trening sesiji za konkretnog klijenta/kupca.

Modul će trajati 4 sata i održat će se putem Zoom platforme.

MODUL 4

Datum održavanja: po dogovoru sa trenerom

U okviru četvrtog modula imat ćeš priliku obaviti konsultacije jedan na jedan sa trenerom nakon što probaš na terenu staviti u praksu Format uvjerljive prodaje. Imat ćeš na raspolaganju 4 sata oniline konsultacija sa trenerom kako bi sve što si stavila ili stavio praksu revidirao sa trenerom i dobila ili dobio konkretne upute kako da poboljšaš primjenu Formata uvjerljive prodaje u praksi.

KO DRŽI TRENING?

Saša Marjanović, MSc, je renomirani ekspert u ovoj oblasti, a iz njegovog bogatog profesionalnog iskustva izdvajamo sljedeće crtice.

9 godina radnog iskustva u kompaniji Procter & Gamble.
Nagrada za najboljeg P&G trenera na Balkanu, 2009. godine.
Brend marketing u kompaniji Carlsberg.
Pomoćnik generalnog direktora u kompaniji Lilly Drogerie.
Direktor marketinga u kompaniji Samsung Adriatic.
Priznanje za trening „Samsung Essentials for Marketing“ kao jedan od najboljih treninga u Samsungu na svjetskom nivou.
Partner u konsultantskoj kompaniji EDGE.
Trener i konsultant u kompaniji Rampart.
Value Innovations ambasador/evanđelista.

KAKO DA SE PRIJAVIM?

Za trening se možeš prijaviti preko prijavne forme ispod, a nakon toga ćemo ti poslati informacije kako da uplatiš kotizaciju. Tvoje mjesto je osigurano nakon što izvršiš uplatu, a molimo te da to najkasnije uradiš do 16.6.2021. godine.

KOLIKA JE KOTIZACIJA ZA UČEŠĆE NA TRENINGU?

Kotizacija na treningu je 100 KM po osobi, a broj mjesta je ograničen na 10 biznisa ili kompanija. Jedno mjesto mogu zauzeti najviše dvije osobe iz iste kompanije pri čemu je kotizacija za drugu osobu jeftinija za 50%.

Preuzeto sa: lonac.pro