Vijesti

„Dani Vlade Miloševića“ od 7. do 15. juna

Dvadeseta manifestacija „Dani Vlade Miloševića“ pod nazivom „Uprkos svemu“ biće održana od 7. do 15. juna u našem gradu na više lokacija.

Dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci Dragana Purković Macan rekla je da ova visokoškolska ustanova manifestaciju organizuje zajedno sa Muzikološkim društvom Republike Srpske.

Ona je na konferenciji za novinare zahvalila tradicionalnim pokroviteljima manifestacije Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske i Gradu Banjoj Luci, te prijatelju manifestacije kompaniji „M:tel“.

U ime Grada Banja Luka, Nevena Blagojević – Podrić iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku rekla je da je Grad i ove godine podržao ovu manifestaciju, te izrazila zadovoljstvo što je Akademija umjetnosti uspjela da organizuje ovaj događaj.

-Uvrštena je u Kalendar kultuirnih manifestacija grada Banja Luka i ponosni smo na njeno trajanje – navela je ona.

Na ovaj način, kako je istakla – iz Banje Luke šaljemo poruku da iako svjesni činjenice da se suočavamo sa problemom pandemije virusa korona, život ne smije stati i da uz odgovorno ponašanje možemo i moramo iznaći način kako da živimo sa ovim globalnim problemom i istovremeno našim sugrađanima pružimo kvaliteniji nivo života duhovni i nematerijalni – bez kojeg ne možemo opstati.

Manifestacija „Dani Vlade Miloševića“ održava se od 2000. godine, a ustanovljena je povodom obilježavanja godišnjice rođenja ovog akademika, kompozitora, etnomuzikologa i pedagoga.

Kompletan program pogledajte OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka