Vijesti

Banski dvor: Koncert violiniste Marka Josifovskog i pijanistkinje Natalije Mladenović

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u srijedu 26. maja u 20.00 časova biće održan koncert violiniste Marka Josifovskog i pijanistkinje Natalije Mladenović.

Besplatne pozivnice za koncert su podijeljene, a zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Marko Josifoski počeo je da svira violinu sa pet godina, a njegov prvi profesor bio je Zoran Milenković. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof.Dejana Mihailovića. Usavršavao se na Konzervatorijumu u Bernu u klasi čuvenog prof. Igora Ozima (1998-2000). Dobitnik je Oktobarske nagrade grada Beograda za visoka umjetnička dostignuća, nagrade Srpske Akademije nauka i umetnosti za najuspješniji koncert u sezoni 2003.godine, kao i nagrade radio Beograda za umjetnika 2004.

Natalija Mladenović je pijanistikinja ruskog porijekla. Pohađala je Centralnu srednju specijalnu muzičku školu pri Državnom konzervatorijumu „P. I. Čajkovski“ u Moskvi, gdje su njeni profesori bili Vladimir Bunjin i Anatolij Rjabov. Sa sedamnaest godina je primljena na Moskovski Državni konzervatorijum „Čajkovski“, gdje je studirala u klasama Larise Dedove, Irine Osipove i Jevgenija Malinjina. Dobitnik je nagrada na međunarodnim takmičenjima „Petar Konjović“ u Beogradu i „Rubinštajn“ u Parizu. Nastupala je kao solista sa orkestrima Samarske filharmonije, RTS-a, Umjetničkim ansamblom „Binički“, i dirigentima A. Šurevim, B. Suđićem, D. Vilićem

Preuzeto sa: Grad Banja Luka