Edukacija

#NaučiPrimijeniKreni 👌 Počinje “Coca-Colina podrška mladima u BiH”, ovaj put u novom formatu

Nova, inovirana – online sezona Coca-Coline podrške mladima u BiH počela je 6. maja, uvodnim predavanjem ”Kako započeti karijeru u velikom sistemu”.

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo nastavlja sa realizacijom projekta Coca-Colina podrška mladima, a prva ovogodišnja edukacija će biti organizovana je 6. maja s temom ”Započeti karijeru u velikom sistemu”. Budući da su zdravlje i sigurnost predavača, saradnika i učesnika i dalje na prvom mjestu ovogodišnje radionice će biti organizovane u online formatu, putem Zoom platforme u okvirnom trajanju od 60 minuta.

Nova radionica biće organozovana 14. maja, a o finansijskoj pismenosti govoriće Miloš Grujić. Prijave za učešće su obavezne, a prijavni obrazac nalazi se na linku: PRIJAVNI OBRAZAC: Coca-Colina podrška mladima u BiH

Pri prijavi možeš izabrati temu radionice, kao i datum kada želiš da prisustvuješ radionici, a ponuđene opcije su:

 • 14.5. Miloš Grujić – Finansijska pismenost
 • 20.5. Bojana Blažević – Otključavanje unutrašnje genijalnosti
 • 26.5. Ivana Zečević – Mentalno zdravlje
 • 1.6. Nikola Kužet – Preduzetnički mindset
 • 9.6. Nermin Zejnilović – Skok u digitalno tržište rada
 • 15.6. Sanja Hajdukov – Storytelling kao alat u marketingu
 • 21.6. Amna Tuzović i Alem Hamzić – Budi KUL-I-TI!
 • 7.7. Bojana Blažević – Otključavanje unutrašnje genijalnosti
 • 21.7. Nikola Kužet – Preduzetnički mindset

”Projekat Coca-Colina podrška mladima u BiH nacionalni je program kompanije Coca- Cola HBC, koji prepoznaje, razvija, osnažuje i motivira na uspjeh učesnike, čineći ih konkurentnijim na tržištu rada. Početkom 2020. godine Coca-Cola HBC B otkazala je planirane radionice zbog brige za zdravlje i sigurnost, ali naučili smo živjeti, raditi i doprinositi zajednici u novim okolnostima. Stoga, pozivam sve mlade ljude u potrazi za novim znanjima i vještinama, ohrabrenjem i novim uvidima da se prijave na neku od 20 planiranih sesija, da nauče, primijene i krenu dalje”, rekla je Irina Ionescu, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, najavljujući novu, inoviranu sezonu Coca-Coline podrške mladima u BiH.

Radionice su prethodnih godina organizovane u više od 10 opština i gradova i cijele Bosne i Hercegovine, ali ove godine, zbog pandemije, „sele“ se u online svijet, čime se otvara mogućnost za mlade iz cijele zemlje, iz svih lokalnih zajednica da učestvuju.

#NaučiPrimijeniKreni

Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje je moto Coca-Coline podrške mladima koja nudi sticanje znanja potrebnog za snalaženje na tržištu rada, s posebnim osvrtom na “novu normalnost”, odnosno uslove pandemije.

Budući da je aktuelnost i svrsishodnost tema jedan od najvažnijih kriterijuma pri planiranju programa, neke od ovogodišnjih tema radionica su:

 • Finansijska pismenost
 • Otključavanje unutrašnje genijalnosti
 • Preduzetnički mindset
 • Skok u digitalno tržište rada
 • Mentalno zdravlje
 • Budi KUL-I-TI!

Tokom ovogodišnje Coca-Coline podrške mladima će biti organizovane posebne Q&A sesije sa nekim od najuspješnijih i najinspirativnijih bh. preduzetnika i preduzetnica.

Iako su primarno namijenjene mladima 18 – 30 godina, na radionicama mogu učestvovati svi, sa napomenom da mlađi od 18 mogu pratiti program uz prethodnu pismenu saglasnost roditelja. Program mogu pratiti i stariji od 30 godina ukoliko spadaju u ranjive kategorije nezaposlenih ili na drugi način osjetljivih grupa (nacionalne manjine, osobe sa poteškoćama ili invaliditetom…) kao i ljudi koji su ostali bez posla zbog pandemije.

Radionice Coca-Coline podrške mladima su, i uvijek će biti, besplatne za sve učesnike i učesnice.

Za više informacija posjeti Facebook stranicu Coca-Colina podrška mladima u BiH.

lonac.pro

Preuzeto sa: snagalokalnog.ba