Vijesti

Podrška za 18 turističkih manifestacija

Gradska uprava u ovoj godini finansijski će podržati 18 različitih dešavanja u namjeri da se obogate sadržaji za posjetioce grada na Vrbasu.

Manifestacije su odabrane putem javnog poziva i uvrštene u Kalendar turističkih manifestacija. Biće sufinansirane i organizaciono podržane od strane Grada, s obzirom na to da promovišu širok spektar turističkih aktivnosti.

Kako su kazali iz Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, ukupna direktna novčana podrška iznosi 45.000 KM, dok će biti podržani i ustupanjem prostora Grada potrebnih za održavanje pojedinih manifestacija.

Planirane manifestacije odnose se na zanimljive sadržaje i festivale, a prva od njih je otvaranje ljetne sezone u vodenom parku „Akvane“, zakazana za kraj narednog mjeseca.

Svoje mjesto u kalendaru za 2021. godinu, našli su i tradicionalno „Ljeto na Vrbasu“, te festivali posvećeni banjalučkom ćevapu, vinu, pivu, zatim festival sporta, zabave, edukacije, muzike, penjački festival „Dril end čil“, motorijada, trka dajaka, turistička regata i dr.

Kompletan kalendar pogledajte OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka