Događaji

Vebinar o intelektualnom vlasništvu 28. aprila

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine i Konrad Adenauer Stiftung Vas pozivaju na vebinar “Intelektualno vlasništvo za privredne subjekte” koji se planira održati putem Zoom onlajn platforme, 28. aprila.

Intelektualno vlasništvo je “neopipljiva” imovina, ali vrlo često najvrijednija imovina kompanije koju je potrebno kontinuirano unaprijeđivati, ali i zakonski zaštititi od potencijalnih zloupotreba. Imajući u vidu značaj intelektualnog vlasništva u današnjem poslovnom okruženju kao i potrebu podizanja svijesti o potrebi zaštite istog, na vebinaru će se prezentirati tematske cjeline koje se odnose na patente, žigove, industrijski dizajn i geografske oznake.

Vebinar je također dobra prilika da se obilježi i Svjetski dan intelektualnog vlasništva i time ukaže na važnost zaštite intelektualnog vlasništva. Učešće na webinaru je besplatno, a više informacija možete pronaći u pozivu.

Prijavu na webinar možete izvršiti ispunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 26. aprilado 16:00 sati. Neposredno prije početka edukacije učesnici će dobiti link za pristup vebinaru. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.

Preuzeto sa: ba.ekapija.com