Organizacije

Doprinosimo boljoj zapošljivosti mladih, putem unapređenja njihovih ličnih i poslovnih vještina.

“Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice” Banja Luka , od juna 2020. godine, u partnerstvu sa organizacijom SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina i organizacijama Proni i Amica Educa, realizuje projekat kojim planira doprinijeti boljoj zapošljivosti mladih, putem unapređenja njihovih ličnih i poslovnih vještina.

Projekat će, tokom 2 godine implementacije, uključiti 50 mladih osoba od 16 do 35 godina iz regije Banja Luka, a u radu s njima koristit će se “The Next Economy” metodologija koja će im omogućiti da razviju svoje talente, izgrade samopouzdanje i unaprijede vještine koje su im potrebne za uspješnu integraciju na tržište rada – temeljne životne vještine i vještine zapošljivosti.

Trenutno je kroz ovaj projekat uključeno 30 mladih ljudi iz JU “Dom za djecu I omladinu Rada Vranješević” koji su pokazali veliku zainteresovanost za učešće.

Projekat “YEEP – Program osnaživanja I zapošljavanja mladih” se istovremeno realizuje u 5 zemalja iz regije (Albanija, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Srbija) a u BiH se irealizuje u gradovima: Banja Luka, Tuzla I Sarajevo.

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku BMZ – Federalno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, Savezna Republika Njemačka i Hermann Gmeiner Fond Deutschland.

Preuzeto sa: Perpetuum mobile