Vijesti

Nastava u srednjim školama od 19. aprila

Republički štab za vanredne situacije održao je juče 81. sjednicu na kojoj je odluičio da se od 19. 4. 2021. godine nastavi izvođenje nastave u prostorijama srednjih škola u Republici Srpskoj.

Srednje škole u Republici Srpskoj od ponedjeljka će organizovati obrazovno-vaspitni rad za učenike svih razreda u školskim objektima, a u skladu sa Planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona, koji je donio ministar prosvjete i kulture.

Republički štab zadužio je sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradske/opštinske štabove za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj da, u skladu sa epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj, redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da ukoliko bude potrebno, dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelazak na odvijanje nastave na daljinu.

Prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

Preuzeto sa: Ministarstvo prosvjete i kulture