Vijesti

Fontana iz Parka „Petar Kočić“ ponovo simbol Banje Luke

Kako bismo našem gradu vratili dašak starog sjaja, gradonačelnik Draško Stanivuković, najavio je da se uskoro očekuje početak izgradnje replike čuvene fontane iz Parka „Petar Kočić“ koja će biti smještena u Parku „Mladen Stojanović“.

U tom pogledu, već se radi na izradi plana, kako bi se na pomenutoj lokaciji ova ideja uklopila i prilagodila postojećem stanju, s tim da je prethodno usaglašeno da ambijent nove lokacije u najvećoj mjeri podsjeća na stari izgled Parka „Petar Kočić“.

-Ova fontana simbol je buđenja starog banjalučkog duha, nostalgije koju Banjalučani osjećaju prema tim starim dijelovima grada, prema Banjoj Luci koja je bila zelena, a koja je danas nažalost sve više pokrivena betonom – istakao je gradonačelnik.

On je dodao da je uvažavanje onoga što žele građani Banje Luke svakako imperativ nove administracije, nostalgija i stalno prisjećanje na „stari“ izgled Parka „Petar Kočić“, jasni su pokazatelji da će realizacija ovog projekta itekako značiti građanima našeg grada.

Gradonačelnik je na kraju dodao da uvijek postoje i svakodnevno se otvaraju nove ideje, a sve s ciljem da Banju Luku učinimo ljepšim mjestom za život.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka