Događaji

Poziv za učešće na Networking konferenciji: OBRAZOVANJE U DRUŠTVENOM FOKUSU

Obrazovanje je ključni faktor razvoja za svaku osobu i zajednicu. Bez ulaganja u obrazovanje ne možemo očekivati progres. Koliko i u šta trenutno ulažemo? Ko su voditelji procesa reformi u obrazovanju? Koje su postojeće potrebe i prilike?

Na koji način i u kojim oblicima se civilno društvo (nevladine organizacije, sindikati i mediji) kao i poslovni sektor mogu uključiti u postojeće procese reformi predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja i staviti na raspolaganje svoje kapacitete? Posebno, šta možemo uraditi sada da podržimo obrazovanje djece i mladih u toku COVID-19 epidemije i adresiramo veliki broj novonastalih potreba i problema?

Pridružite nam se na konferenciji koja će okupiti veliki broj zainteresiranih strana iz oblasti sektora obrazovanja: stručnjaka/inja, nastavnika/ca, profesora/ica, aktivista/ica i profesionalaca/ki iz razvojnih projekata, te podijelite informacije o vašim potrebama, interesima i ostvarite korisne kontakte i partnerstva.

Vašu prijavu za učešće na konferenciji pošaljite putem web linka: https://www.surveymonkey.com/r/OBRAZOVANJE

U prijavi možete naznačiti da li želite u 5 minuta predstaviti vašu instituciju, projekat, ideju ili inicijativu u prvom dijelu programa konferencije, te da li želite vašu prezentaciju i kontakt podijeliti nakon događaja sa drugim učesnici/ama. Pored prezentacija, učesnici će dobiti i zapisnik diskusije i datih prijedloga i ideja.

Mreža za izgradnju mira okuplja 217 članica, od kojih su 195 organizacija civilnog društva i 22 škole. Web portale Mreže www.mreza-mira.net i www.snagalokalnog.ba bilježe oko 300.000 posjeta na mjesečnom nivou, a Facebook stranicu prati 31.000 osoba, dok newsletter svakodnevno otvori oko 4000 korisnika. snaga lokalnog.png

Program konferencije

11:00 – 11:20

Tekući procesi reformi u formalnom i neformalnom obrazovanju u BiH: potrebe i prilike za uključivanje civilnog društva i poslovnog sektora.

Nina Branković, IMTBS Pariz

11:20 – 12:30

5-minutna obraćanja: inicijative, prijedlozi i potrebe

Melika Husić – Mehmedović, Ministarstvo nauke, visokog obrazovanja i mladih KS (TBD)
Namir Ibrahimović, O.Š. Safet-beg Bašagić
Marija Runić, Filološki fakultet Univerziteta u Banja Luci i APPEN
Adi Kovačević, DAI Human Dynamics, EU projekat „Obrazovanje za zapošljavanje“
Seid Fijuljanin, Fondacija Hastor (TBD)
Sven Dominković, HELVETAS Swiss Intercooperation, Projekt “Moja Budućnost”
Diana Šehić, Udruženje „Prava za sve“
Tatjana Vučić, BIS Alijansa
Sanja Miovčić, Foreign Investors Council
Nedim Krajišnik, COI Step by Step
Dino Bešić, SHL
Nikolina Garača, S.K.I.L.L.S
Randall Puljek Shank, Mirovna akademija
Dina Ahmetspahić, Mreža za izgradnju mira, TABLA projekat

12:30 – 13:30

Otvorena diskusija i prijedlozi

Preuzeto sa: mreza-mira.net