Grantovi

Nagrada za najinovativniji projekat u 2021. godini

Global Development Network (GDN) objavio je Poziv za dostavljanje prijava za japansku nagradu za najinovativniji razvojni projekat za 2021. godinu koji finansira Ministarstvo finansija Vlade Japana. Rok za dostavljanje prijava je 09. jun 2021. godine.

Nagrada se odnosi na projekte koji su trenutno u fazi sprovođenja te koji utiču na visoko marginalizovane i obespravljene grupe u zemljama u razvoju.

Tematske oblasti poziva su sljedeće:

  • Univerzalno zdravstveno osiguranje i COVID-19;
  • Smanjenje rizika od katastrofa u ruralnim područjima, usmjereno na zajednicu; i
  • Kvalitetna urbana infrastruktura, upravljanje i vođenje zajednice.

Za svaku od tematskih oblasti odabrani projekti dobiće grantove u vrijednosti od 45 000 američkih dolara. Za kategoriju „Najinovativniji razvojni projekat” dodijeliće se devet grantova u vrijednosti od 135 000 američkih dolara.

Na predmetni poziv mogu se prijaviti neprofitne nevladine organizacije i organizacije civilnog društva.

Detaljne informacije o pozivu za najinovativniji razvojni projekat za 2021. godinu dostupne su OVDJE.

Global Development Network (GDN) je javna međunarodna organizacija koja podržava društveno-naučna istraživanja koja su visokokvalitetna i orijentisana na politike, a sprovode se u zemljama u razvoju i zemljama u tranziciji da bi promovisala bolji život. Organizacija pruža istraživačima finansijske resurse, globalna umrežavanja, kao i pristup informacijama, obukama, recenzijom i mentorstvom.

Preuzeto sa: Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju