Događaji

Poziv za učešće na kampu

Poziv za prijavljivanje na Ultimate Survival Leadership Camp sada je i zvanično otvoren!

Ako ste aktivni/e u svojim zajednicama i nemate više od 35 godina, pozivamo vas da iskoristite ovu jedinstvenu priliku i do 25. maja se javite Helsniškom parlamentu građana Banjaluka i na vrijeme obezbijedite svoje mjesto u kampu.

Ultimate Survival Leadership Camp (USLC) će se organizovati u Centru za posjetioce Pecka i trajaće osam dana, od 14. do 21. juna 2021. godine. Namijenjen je mladim aktivistima i aktiviskinjama iz BiH koji će, kroz tri modula, imati prliku da obogate svoja znanja i vještine za dalji rad na polju aktivizma. Neke od tema o kojima će se učiti i diskutovati na kampu su: trenutni položaj mladih u BiH i mogućnosti za aktivističko djelovanje, nacionalizam, populizam, rod, klasa, eko-aktivizam, umjetnost kao alat za društvenu promjenu, (ne)moć društvernih mreža, itd.

Kroz razmjenu iskustava i izlaganja predvača/ica i trenera/ica iz BiH, Amerike i Kanade, radiće se na ličnom, profesionalno i političkom razvoju, umrežavanju i trasiranju akcija za društvene promjene. Pored toga, u program kampa integrisali smo i niz drugih aktivnosti kao što su izleti na rijeku Sanu, kuvanje, yoga, filmske večeri i traženje gljiva.

Ako sebe smatrate osobom koja se bavi društvenim promjenama i koja je aktivna na tom polju, ono što vam je potrebno da bi ste se prijavili na kamp je sledeće:

  • Da imate od 18 do 35 godina
  • Da ste BiH državljanin/državljanka
  • Motivaciono pismo – zašto želite učestvovati na ovom kampu

Vašu prijavu možete poslati do 25. maja, na mail adresu mgrujic@hcabl.org.

Broj učesnika/ica na kampu je ograničen, a odluku o konačnom izboru donijeće Komisija koja će biti formirana u tu svrhu.

VAŽNO!

Imajući u vidu epidemiološku situaciju u zemlji, svi učesnici i učesnice, te predavači i predavačice će biti testirani na Covid-19 prije kampa. Samo osbe čiji test bude negativan moći će učetvovati na kampu.

Sve troškove kampa i testiranja snosi organizator – Helsinški parlament građanja Banjaluka , uz podršku Američke ambasade u BiH .

Preuzeto sa: HCA BL