Takmičenja

Takmičenje za bh. studente dodiplomskog i master studija

Fondacija budućnosti u BiH, u saradnji sa Asocijacijom za napredak nauke i tehnologije i Bosanskohercegovačko-američkom akademijom nauka i umjetnosti, priprema drugo online “3 Minute Thesis” (3MT), i to za bh. studente dodiplomskog i master studija iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Isto takmičenje, s vrlo uspješnim rezultatima, ali za Ph.D studente, održano je u novembru 2020. godine.

Takmičenje 3MT studentima omogućava da predstave svoja istraživanja široj javnosti kako bi razvili akademske, prezentacijske, istraživačke i komunikacijske vještine.

Prošlogodišnje takmičenje za PhD studente bilo je izuzetno uspješno i ponosni smo da je učešće uzelo 70 studenata bh. porijekla iz različitih krajeva svijeta, sa sjajnim istraživačkim temama. Cilj 3MT takmičenja jeste da predstavimo značajne oblasti i tematike kojima se naši studenti bave, i sigurni smo da će i ove godine biti jednako uspješno, jer mi imamo mnogo talenata koji čekaju svoju priliku da se dokažu. Mi smo tu da im je pružimo – poručuju iz Fondacije budućnosti u BiH.

Takmičari svoje prijave mogu poslati do 18. aprila. Njihov zadatak je da u maksimalno tri minute predstave temu svog istraživačkog rada. Pobjedničke ideje odabrat će stručni žiri kojeg čine eminentni predstavnici akademske zajednice, uspješni Bosanci i Hercegovci iz cijelog svijeta.

Pozivamo sve bh. studente koji studiraju u BiH, ali i u inostrantsvu da se prijave i učestvuju u ovom jedinstvenom takmičenju, pridruže se 3MT zajednici, i osvoje vrijedne nagrade iz ukupnog fonda od 10000 KM.

Svoje istraživačke teme možete prijaviti do 18. aprila 2021. godine, a više informacija pronađite OVDJE.

Preuzeto sa: hocu.ba