Grantovi

Američka ambasada raspisala poziv za projekte u oblasti filantropije

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) je objavila poziv za kvalifikovane subjekte za sprovođenje novog sporazuma o saradnji za aktivnosti podizanja svijesti o filantropiji koji djeluju u sljedećim država: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kosovo, Rumunija, Srbija i Slovenija. Pogledajte dio C ovog poziva o mogućnostima finansiranja (NOFO) i kriterijima.

Cilj aktivnosti je ojačati učešće u razvoju zajednica, a svrha aktivnosti je poboljšati kulturu lokalne filantropije u Bosni i Hercegovini.

Rok za postavljanje pitanja je 6. april 2021. godine do 13:00 sati po sarajevskom vremenu. Molimo vas da pitanja budu sažeta i konkretna i da se pozovete na brojeve stranica i konkretne dijelove poziva. Odgovori na pitanja primljena prije isteka roka bit će dostavljeni svim potencijalnim podnosiocima projektnih prijedloga kroz izmjenu NOFO-a, nakon čega će isti biti objavljen na www.grants.gov.

Konferencija će biti održana 9. aprila 2021. godine, u 10:00 sati po sarajevskom vremenu. Molimo vas da pogledate dio D.3 za dodatne informacije. Krajnji rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 30. april 2021. godine, 13:00 sati po sarajevskom vremenu.

Potpuni paket NOFO potražite u dijelu „Related Documents“. Izdavanje NOFO-a ne predstavlja obavezu Vlade SAD-a za dodjelu granta niti je obavezuje da plati bilo kakve troškove nastale u pripremi ili podnošenju projektnih prijedloga.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Preuzeto sa: snagalokalnog.ba