Stipendije

Mogućnost studiranja u Sjedinjenim Državama za studente digitalnih i medijskih komunikacija!

Jeste li ikada čuli za koledže u Sjedinjenim Državama? Koledži u zajednici su pretežno javno finansirane, inkluzivne institucije u lokalnim zajednicama koje pozdravljaju sve koji žele učiti, bez obzira na bogatstvo, naslijeđe ili prethodno akademsko iskustvo.

U duhu te vrste inkluzivne institucije, nudimo potpuno finansiranu godinu studija na univerzitetskom koledžu u Sjedinjenim Državama za studente digitalnih i medijskih komunikacija koji još nisu diplomirali i koji možda nisu tradicionalni student.

Šta znači netradicionalno? Možda imate tehničko ili stručno obrazovanje, možda ste napustili univerzitet prije nego što ste diplomirali da biste počeli raditi, možda niste imali lak pristup obrazovanju ili ste iz nedovoljno zastupljene ili nedovoljno uslužene zajednice.

Ako vas bilo što od toga opisuje, a vi želite proučavati digitalne i medijske komunikacije, inicijativa Community College (https://www.nvcc.edu/ccip/) je za vas. Saznajte više o programu i popunite prijavu već danas klikom na ovaj link (https://lnkd.in/erfwqNw). Pošalji te svoju popunjenu prijavu na bhexc@state.gov do 23. aprila 2021.

*Za učešće u ovom programu nije vam potreban savršen engleski jezik. Ako je potrebno, postoji mogućnost za kurseve engleskog jezika na zajedničkom fakultetu.

Izvor: US Alumni asocijacija u Bosni i Hercegovini

Preuzeto sa: CERK