Ministarstva

Obavještenje za sportsku javnost i sportske organizacije

​Republički štab za vanredne situacije, na prijedlog Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, donio je zaključak kojim se produžava mjera zabrane organizovanih rekreativnih aktivnosti, trenažnog procesa i takmičarskih aktivnosti sportskih organizacija i sportista svih uzrasta, osim profesionalnih sportskih aktivnosti uključujući i trenažni proces istih, bez prisustva publike, roditelja ili drugih lica koja nisu akreditovana od strane organizatora.

Navedena mjera podrazumijeva zabranu sportskih događaja i drugih sportskih aktivnosti, osim takmičarskih koje su već predviđene kalendarima takmičenja sportskih saveza Republike Srpske, sportskih saveza na nivou BiH i međunarodnih sportskih asocijacija, za sve uzraste kao i trenažnog procesa za iste, a bez prisustva publike.

Zbog nedoumica iz prethodnog perioda naglašavamo da je izričito zabranjeno održavanje rekreativnih sportskih aktivnosti kao što su aktivnosti škola sporta i udruženja koja se bave promocijom rekreativnog vježbanja.

Pomenuti zaključak je propisao i zabranu rada fitnes centrima, bazenima kao i skijalištima i skijaškim centrima tako da je obavljanje sportskih aktivnosti na tim mjestima onemogućeno.

Takođe, Ministarstvo porodice, omladine i sporta će obaviti konsultacije sa sportskim savezima kako bi isti pokušali korigovati svoje postojeće kalendare takmičenja te smanjiti broj aktivnosti u narednom periodu, zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

Organizacija aktivnosti koje nisu zabranjene mora biti u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Preuzeto sa: Ministarstvo porodice, omladine i sporta