Vijesti

Puštena u saobraćaj Ulica Ivana Gorana Kovačića: Povezan istočni i zapadni tranzit

Rekonstruisana i modernizovana Ulica Ivana Gorana Kovačića, poveznica kružnih tokova kod „Lesnine“ i „Centruma”, zvanično je puštena u saobraćaj u okviru zajedničkog projekta Grada i preduzeća „Putevi RS“, vrijednog dva miliona KM.

-Kako bismo stvorili preduslove za izvođenje ove rekonstrukcije, Grad Banja Luka obezbijedio je svu potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju, te riješio sve problematične imovinsko-pravne odnose – istakla je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo.

Ona je navela da nova gradska administracija ima viziju o stvaranju održivog transporta u gradu, te da je u tom pogledu veoma važno što je ovim projektom obuhvaćen i biciklistički saobraćaj, kao i što su istovremeno riješena pitanja bezbjednosti najmlađih sugrađana – učesnika u saobraćaju.

Savjetnica gradonačelnika zahvalila je za saradnju JP „Putevi RS“, te istakla da se nada da će i u budućnosti biti realizovani slični projekti.

Direktor JP „Putevi RS“, Davor Kostrešević zahvalio je građanima Banje Luke na strpljenju, te naglasio da mu je veliko zadovoljstvo što su izgradnjom ove saobraćajnice povezani istočni i zapadni tranzit, te da se nada da će gužve na ovoj dionici biti svedene na minimum.

On je istakao da je projekat finansiran od strane JP „ Putevi RS“, te da će ovo preduzeće ostati na usluzi svim lokalnim zajednicama širom Srpske, kao i da će se voditi i drugi projekti u skladu sa prioritetima i finansijskim mogućnostima.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Nedeljko Ćorić kazao je da je na inicijativu Grad Banja Luka, a uz podršku Vlade RS i JP „Putevi RS“, realizovan ovaj važan projekat koji je povezao istočni i zapadni tranzit, ali istovremeno riješio brojne ozbiljne probleme u pogledu velikih saobraćajnih gužvi, te problema bezbjednosti saobraćaja za bicikliste i pješake.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka