Ministarstva

Studenti socijalnog rada u posjeti Ministarstvu

​Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za Resor socijalne, porodične i dječije zaštite Vladimir Makarić sa saradnicima razgovarao je danas sa predstavnicima Unije studenata socijalnog rada iz Banjaluke povodom Međunarodnog dana socijalnog rada koji se obilježava 16. marta.

Tokom razgovora predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske upoznali su studentske predstavnike sa nadležnostima i poslovima koji se svakodnevno obavljaju u resoru socijalne zaštite, a razgovaralo se i o važnosti uloge socijalnih radnika u društvu.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra Vladimir Makarić naglasio je da su socijalni radnici, kao i drugi stručni radnici u sistemu socijalne zaštite u Republici Srpskoj takođe podnijeli veliki teret od početka pandemije virusa korona.

Studenti socijalnog rada na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci zahvalili su Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske za dobru dosadašnju saradnju sa Unijom studenata socijalnog rada, ističući da je cilj ove organizacije da se ta saradnja nastavi, kako bi sami studenti bili aktivni i tokom školovanja, jačali svoje kapacitete, ali i da bi se promovisale vrijednosti socijalnog rada, a posebno preventivni rad.

Predsjednik Unije Đorđije Kašiković naglasio je i da studenti žele da stave do znanja da dobijaju kvalitetno obrazovanje u Republici Srpskoj, te da mogu da daju svoj doprinos razvoju oblasti socijalnog rada.

Preuzeto sa: Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite