Organizacije

Dragočajanka – Sigurnost djece na internetu

Pozivamo sve zainteresovane na Dragočajanku u Zdravo da ste – Resursnom centru. Ovaj put se ponovo družimo sa našom Biljanom Đapić i razgovaramo o Sigurnosti djece na internetu, a tema je namijenjena roditeljima, mladima i ostalim odraslim osobama. Evo šta nam Biljana kaže:

„Danas u modernom vremenu porodice se suočavaju se sa mnogim izazovima. Jedan od tih izazova je dostupnost interneta svima, pa i djeci i mladima. Roditelji primjećuju da djeca koriste internet najčešće za društvene mreže, pored toga što ga trenutno koriste za ispunjavanje školskih obaveza.

Djeca kao ranjiva kategorija su veoma podložna manipulaciji pa samim tim predstavljaju čestu metu internet nasilnicima. Poseban problem predstavlja činjenica da su internet nasilnici često vršnjaci iz škole sa kojima se djeca moraju suočiti i u školi. Smatramo da bi se o ovom problemu trebalo više govoriti pa smo odlučili da na sledećoj Dragočajanci pozovemo roditelje da zajedno diskutujemo o ovoj važnoj temi.”

Vrijeme: četvrtak, 18.03. u 17:00

Trajanje: 1h – 1h:30 min.

Prijaviti se možete na mejl oc@zdravodaste.org. Potrebno je da u mejlu navedete ime i prezime i godište.

Ovaj projekat je implementiran zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Preuzeto sa: Zdravo da ste