Vijesti

U planu promjene: Da Kastel sija u punom sjaju

Nova gradska administracija planira da pronađe drugačiji modalitet funkcionisanja tvrđave Kastel, kako bi se maksimalno iskoristili potencijali ovog značajnog kulturno-istorijskog zdanja.

U tom smislu, već su pokrenute prve aktivnosti i formirana je radna grupa koja treba da ispita opravdanost osnivanja Kastela kao zasebne organizacione jedinice koja je trenutno u nadležnosti JU Banski dvor – Kulturni centar.

Osnovni zadatak ove radne grupe, koju čine stručna lica iz oblasti zaštite kulturno-istorijskog nasljeđa, kulture, turizma i ekonomije, jeste da izradi elaborat o opravdanosti osnivanja javne ustanove kulture.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo, koja je predsjednik ove radne grupe ističe da se ukazala potreba za promjenom organizacije Kastela čiji kapaciteti nisu dovoljno iskorišteni, te ukoliko se pokaže opravdanim – plan je da se to i promijeni.

-Želimo da ovaj značajni simbol grada napokon zasija u punom sjaju – navela je ona.

Plan je da se u narednom periodu, najkasnije za tri mjeseca, uradi elaborat, te upozna Skupština Grada koja će se izjasniti po tom pitanju.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka