Vijesti

Revija nagrađivanih studentskih filmova u Art bioskopu Banskog dvora

Banski dvor i u 2021. godini nastavlja saradnju sa Akademijom umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci kroz promociju i podršku studentima, mladim i još neafirmisanim umjetnicima iz različitih sfera stvaralaštva.

Kako su saopštili iz Banskog dvora, publika je do sada imala priliku da se sa talentom studenata upozna kroz koncerte, izložbe i predstave, što će i u budućnosti biti praksa, a od ovog mjeseca na repertoaru ove ustanove naći će se i nagrađivani studentski filmovi koji će se prikazivati u Art bioskopu.

-Na ovaj način mladi stvaraoci će od samog početka svoje karijere imati priliku da grade odnos sa publikom, a biće ispunjena i misija Banskog dvora, da pored etabliranih regionalnih i svjetskih umjetnika konstantno radi i na promociji kvalitetnog domaćeg umjetničkog stvaralaštva – naveli su iz Banskog dvora.

Prva projekcija zakazana je za 18. mart (četvrtak) 2021. godine u 19.00 časova u Art bioskopu Banskog dvora, a besplatne pozivnice mogu se preuzeti od četvrtka (11.mart) na biletarnici Banskog dvora. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj događaj ograničen je na 20 posjetilaca.

Posjetioci će imati priliku da pogledaju pet filmova: animirani film SUŽANJ (trajanje: 8’43“) koji je režirao Igor Đurić, dokumentarni film KORIJENI (trajanje: 16′ 00“) u režiji Stefana Tomića, dokumentarni film ZAŠTO MAMA VAZDA PLAČE (trajanje 15’38“) u režiji Karmen Obrdalj, kao i kratki igrani film NISAM OVDJE (trajanje: 21’25“) za koji režiju potpisuje Sara Radusinović i kratki igrani film IZA PLANINE (trajanje: 22’18“) u režiji Boška Krljaša.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka