Konkursi

Konkurs za prijem filmova na Međunarodni filmski festival „Uhvati film” 2021. godine

Regionalni filmski festival na temu invalidnosti pod nazivom „Uhvati film” raspisao je konkurs za prijem filmova, koji će se prikazivati na festivalu 2021. godine. Prijavljeni filmovi moraju imati tematiku invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), dužina trajanja filmova je najviše 30 minuta, moraju imati najmanje DVD kvalitet i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom/engleskom jeziku.

Konkurs je otvoren do 1. maja 2021. godine.

Filmovi (2 kopije filma) se dostavljaju poštom ili putem interneta (Festhome, Click for festivals, FilmFreeway, Youtube, Wetransfer, Vimeo…). Uz film, obavezno putem e-maila uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular (koji se nalazi na našem sajtu), biografiju autora, dvije fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trejler (ukoliko postoji). Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na našem web sajtu: www.bih.uhvatifilm.org ili nam pišite na e-mail adresu: uhvatifilm.banjaluka@gmail.com.

Odabrani filmovi biće prikazani na 19. Filmskom festivalu „Uhvati film” u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjaluci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana u gradovima Srbije i Hrvatske.

Filmski festival na temu invalidnosti u Banjaluci se uspješno realizuje 11 godina. Potpisivanjem Sporazuma o saradnji sa Međunarodnim filmskim festivalom „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film”, postao je jedinstven regionalni filmski festival pod nazivom „Uhvati film – Banja Luka”, koji se osim Banjaluke i Novog Sada, održava i u Rijeci i Kotoru.

Realizacija festivala ima jedinstven cilj a to je informisanje javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Preuzeto sa: mreza-mira.net